Menu

Banen

Er zijn vier graveltennisbanen (de banen 7 t/m 10), tien smashcourtbanen (de banen 1 t/m 6 en de banen 11 t/m 14) en een oefenmuur gecombineerd met twee minitennisbaantjes op het tennispark aanwezig.

De gravelbanen worden zodanig onderhouden dat er tot 1 december op getennist kan worden als het weer het toelaat. Over de smashcourtbanen 11/12 wordt een blaashal gedurende de wintermaanden aangebracht. Daardoor is er een eigen trainingsmogelijkheid in de winterperiode beschikbaar. Smashcourt is een tennisondergrond met speeleigenschappen vergelijkbaar met gravel, heeft geen beregening nodig en kan ook outdoor in de winter bespeeld worden. Daardoor zullen de smashcourtbanen de gehele winterperiode ter beschikking van de leden staan om te tennissen. Er kan op de normale manier worden afgeschreven in de entreeruimte van het clubhuis.In deze entreeruimte kan 's winters ook de verlichting worden ontstoken.

Baanverzorging

Voor optimaal tennisplezier is het van groot belang dat de banen gedurende het hele seizoen in goede conditie blijven. Het reguliere onderhoud van de banen is sinds de privatisering van 1998 in handen van de vereniging. Thans is het onderhoud van de gravelbanen uitbesteed aan het bedrijf "BHS SportparkService". Dit bedrijf maakt de banen aan het begin van het seizoen speelklaar; loswoelen, stenen wegharken, gravel aanvullen, walsen, lijnen en netten aanbrengen, onkruid bestrijden, hekwerk in orde maken. Gedurende het seizoen worden driemaal dan wel tweemaal per week in de ochtenduren de banen geprepareerd; de gravelbanen worden gesproeid via de automatische beregening, zo nodig wordt gravel aangevuld, de belijning wordt gerepareerd, etc..De smashcourtbanen hebben geen besproeiing nodig en worden door de leden van de Acci zelf onderhouden.
Van de spelers wordt verwacht dat zij gedurende de dag en in de weekeinden de banen zo goed mogelijk verzorgen. Dat wil zeggen dat bij elke wissel de banen gesleept moeten worden met de aanwezige sleepnetten. Dit geldt voor zowel de gravelbanen als de smashcourtbanen. Het patroon van slepen mag ieder voor zich kiezen. Het moge duidelijk zijn dat slepen geen kwestie van beleefdheid is of iets dergelijks. Als er niet gesleept wordt ontstaan er eerder oneffenheden in de baan die moeilijk te verwijderen zijn. Uiteindelijk neemt de kwaliteit daardoor sneller af dan nodig is.
Bij schraal en zeer droog weer zal de automatische beregening ook overdag extra worden ingeschakeld. Zo nodig moet er met de hand extra gesproeid worden. Als de baan te droog wordt, verliest het gravelbed zijn samenhang en ontstaan er moeilijk te herstellen gaten tijdens het spelen. Bij vochtig weer kan er gespeeld worden zolang er geen plassen op de baan staan. Het gebruik van sponzen en sleepnetten om plassen op de baan te verwijderen is zeer slecht voor de banen en is dan ook niet toegestaan!
Als er vorst in de grond zit mogen de banen nimmer bespeeld worden.
Leden moeten aanwijzingen van de Accommodatiecommissie opvolgen.
Bezoekadres en route:
Sportlaan 3
2641 AZ Pijnacker
015 - 3694420

Toernooi telefoon:
015 - 2574164

Postadres:
Postbus 127 
2640 AC Pijnacker

Voor vragen of opmerkingen over deze website kan je terecht bij Arthur en Monique de Vries.
TVP wordt gesponsord door:
Cream Do Communicatie! iTennis

Ogenblik a.u.b. ...